שלום לחברי קהילת WaterEdge.IL 

 

חודש ספטמבר נפתח ואנו מברכים את חברי/ות הקהילה ובני משפחותיהם/ן בברכת שנה טובה של פריחה, שגשוג והצלחות! שתהיה שנה מתוקה כדבש!

בניוזלטר הבא תמצאו אירועים הקורים בשבועות הקרובים והזדמנויות ייחודיות לחברות וחוקרים בתעשיית המים. מסכמים את האירוע שקיימנו בנושא מיטאפ אונליין ליזמים/ות צעירים/ות. כמו כן, החודש הוספנו מדורים חדשים לניוזלטר: מדור גאווה מקומית שיציג את הפרסים/ ציוני דרך של חברות ישראליות מובילות ובכל חודש נראיין חבר/ת קהילה שיציגו את עצמם/ן בפני הקהילה וישתפו בסיפורם/ן האישי והמקצועי. 

מקווים שתהנו מהתכנים שהכנו לכם/ן! 

Photo by Igal Ness on Unsplash

 

 

סיכום אירוע אונליין יזמים צעירים 

ב- 30.8 התקיים מיטאפ אונליין מוצלח ליזמים/ות צעירים/ות בנושא הקמת סטרטאפ בתחום המים ובו לקחו חלק משתתפים/ות בשלבים השונים של פיתוח המיזם- הרעיון, הפיילוט, גיוס הכספים וחברות שהחלו את עבודתן.

איתן לוי, מנכ"ל Levy Ventures ויזם סדרתי, סיפר על פיתוח מיזם החל משלב הרעיון ולמה כדאי לעשות אותו בתחום המים. איתן שיתף בקשיים בפיתוח המיזמים ועל ההבדלים בין המדינות ופירט על שלבים בהתפתחות חברת הזנק.   
ענבר בלום מרשות החדשנות, סיפרה על האפשרויות השונות שהרשות מציעה ליזמים/ות ואופן הגשת הבקשות למסלולים השונים לביצוע פיילוטים. החיפוש אחר פיתוח עסקי שיגיע לכל העולם ויתרום למשק הישראלי. 
חגית שווימר- מנהלת מחלקה ב-ISERD, שיתפה באופן הגשת המועמדות למסלולים השונים של האיחוד האירופי ונתנה טיפים לסטרטאפים.  
עומר כרמל- מנהל פיתוח עסקי, קרן BIRD, הסביר על פעילות הקרן, הרצון לסייע לחברות ישראליות להיכנס לשוק האמריקאי וכי ישנה אפשרות להגיש מועמדות בשני מועדים- מרץ וספטמבר.   

תודה על השתתפותכם/ן, מחכים לאירוע הבא!  

 

 

הזמנה לאירוע אונליין- חדשנות מזרזת מעבר לקו פרשת המים:
World Water-Tech North America, מפגש אונליין לחדשנים ויזמים בתעשיית המים, מהווה פלטפורמה בה נוצרים קשרים עסקיים בעלי ערך אשר מאיצים את המעבר לקווי מים עמידים מבחינה כלכלית וסביבתית.

במפגש ייקחו חלק חברות הנדסה, משתמשי קצה תעשייתיים, משקיעים וספקי טכנולוגיה המניעים חדשנות.

המפגש יתקיים ב-5-6 באוקטובר ליומיים של מפגשים אחד על אחד, דיוני פאנל ברמה גבוהה, סדנאות אינטראקטיביות, שולחנות עגולים ועוד. 
להרשמה לחצו על התמונה>>

 

 

ראיון עם אריאלה רבינוביץ', מהנדסת מים מהקהילה:

נשמח שתספרי לנו על עצמך, על הרקע האקדמי והמקצועי שלך, מתי התחלת ובמה את עוסקת היום?   
אני בעלת ניסיון של כ-25 שנים בהנדסת מים. בעלת תואר ראשון בפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון ובעלת תואר שני מאותה הפקולטה בהתמחות בהנדסה סביבתית. רוב השנים עוסקת בתכנון הנדסי כללי ומפורט, בשנים הראשונות תכנון  של מערכות מים ביוב עירוניות כולל: תכנון צנרת ותחנות שאיבה, ומעל כ-18 שנה עוסקת בעיקר בתכנון מט"שים הן בהיבט התהליכי והן בהיבט התכנוני.  במהלך השנים תכננתי וליוויתי גם כפיקוח עליון על הביצוע עשרות פרויקטים. עד לפני כחמש שנים, הייתי שכירה במשרד תכנון ולפני חמש שנים פתחתי חברת תכנון ויעוץ עצמאית וזו היתה נקודת המפנה המשמעותית בחיי המקצועיים.  

 
למה בחרת לעסוק בתחום ומה גורם לך לעבוד בו לאורך כל השנים? מה השתנה בתחום מאז שהתחלת?   
מבחינתי אחד הדברים היפים שבזכותו המשכתי לעבוד בו לאורך השנים הוא העובדה שהתחום הוא מעשי, והפרויקטים נראים בשטח. אין דבר יותר כיפי מלראות פרויקט שהסתיים, בנוסף בזכות פרויקטים רבים שתכננתי ומתכננת בימים אלו חרשתי והכרתי את הארץ לרוחבה ולאורכה ועד היום אני אוהבת את הנסיעות לשטח.  בנוסף לתכנון אני עוסקת בפעילויות נוספות: חברת הנהלת האיגוד הישראלי למים, מנחה סטודנטים לפרויקט גמר בהנדסת תעשיות מים במכללת כנרת, מרצה מזה שנים בקורסים של רשות המים ומרכזת אקדמית של קורס תכנון מט"שים באיגוד המהנדסים. הכשרה של דור חדש של העוסקים בתחום נותנת סיפוק רב.   

 
איך זה להיות אישה בתחום? מה היית ממליצה לנשים נוספות שמתחילות את דרכן בעולם הזה?   
בשנים הראשונות של עבודתי התחום היה גברי כמעט לחלוטין אך בשנים האחרונות הצטרפו נשים רבות לתחום, אם כי הוא עדיין נשאר תחום גברי ברובו.  מנשים העוסקות בתחום שמעתי לעיתים כי הפיקוח בשטח שכולל לעיתים ויכוחים (עם קבלנים וכד') קשה להן, אבל מבחינתי זה חלק מהאתגר המקצועי. כמובן שממליצה לנשים וכגברים כאחד לא לוותר ולעמוד על עמדתם המקצועית. אם כי כאחת שעומדת על דעתה המקצועית אני מודעת לקושי והצורך לעיתים להתפשר עקב דרישות מזמין וכד'. יחד עם זאת אני תמיד "הולכת" עם האמת המקצועית שלי גם אם לא תמיד זה מתקבל בהבנה וגם אם יש אנשי מקצוע שקשה להם לקבל "אשה דומיננטית.." אני אישית מקפידה להשתתף בהשתלמויות וכנסים רבים, ובתערוכות מקצועיות בחו"ל משום שלדעתי הרחבת האופקים תורמת רבות לידע המקצועי.   

 
איך את רואה את קהילת המים? מה תפקידה עבורך/ במה היא יכולה לתרום לך כאשת מקצוע בתחום?  
כחלק מזה אני רואה את קהילת המים כתורמת להרחבת הידע, וככזו שתאפשר סיעור מוחות בין מומחים רבים בתחום. 

 
לסיכום: טיפ מנצח?  
חשוב לי להדגיש כי התמדה והגשמת חלומות תמיד מובילים למקומות טובים.  לדור הצעיר "התזזיתי" מעט, ממליצה לבנות את הקרירה בהדרגה ולא לעבור ממקום אחד לשני בתדירות גבוהה מידי גם אם נראה ש"הדשא של השכן ירוק יותר".

 

 

גאווה מקומית!

 


ברכות לחברת BioCastle מהצפון של ד"ר אופיר מנשה וצבי צור שנבחרה על ידי המגזין הבינלאומי DataMagazine! 
החברה הינה חלק מרשימת 28 חברות הזנק וחברות ביומטריות ישראליות המציגות את החדשנות הטובה ביותר. BioCastle מתכננת ומשווקת טכנולוגיה המיישמת ביו- הנדסה על סביבות מים לטיפול באתגרים זיהומיים בתעשייה המודרנית. מדובר בגישה חדשה לטיפול במים, אשר מטרתה לחולל מהפכה ביישום הטיפול הביולוגי ולהגביר את כדאיות המים ובטיחותם. 
לינק לכתבה
לינק לאתר החברה

* התהליך פותח במעבדה לביוטכנולוגיה סביבתית במכללה האקדמית כנרת, יחד עם שותפים מאוניברסיטת תל אביב, מכון שמיר למחקר, מכללת תל חי ואוניברסיטת סלזאנט מהונגריה, החברה עוסקת בפיתוחים נוספים לטכנולוגית ה-SBP שמטרתם להצעיד את החברה קדימה לשיפור היכולת הטיפולית במים ובשפכים באמצעות תהליכי טיפול ביולוגיים.

 

 

ברכות לד"ר אירינה זסלבסקי!

קהילת המים גאה ומברכת את ד"ר אירינה (אירה) זסלבסקי, מהנדסת תהליכי RO בחברת IDE טכנולוגיות, על זכיתה בפרס אשת המקצוע של השנה בתחום המים של חברת EEF לשנת 2021! ניסיונה האדיר של ד"ר זסלבסקי במכרזי טיפול במים תעשייתיים, הפעלת מתקני פיילוט ופרויקטים של מחקר ופיתוח הם שמייחדים אותה בתעשייה ולכן, היא נחשבת למומחית בתחומה.

 

 

חברת הסטארטאפ בלו גרין זכתה בפרס!

חברת הסטארט -אפ הישראלית BlueGreen Water Technologies זכתה בתואר "חברת הטכנולוגיה פורצת הדרך של השנה" על ידי פרסי המים העולמיים לשנת 2021- Global Water Intelligence (GWI).

החברה מספקת פתרונות חדשניים לפריחת אצות רעילות, ונבחרה כחברת הטכנולוגיה בשלב מוקדם אשר ביצעה את הפריצה המסחרית המרשימה ביותר לשוק טכנולוגיות המים העולמיות. זאת בזכות הפתרון פורץ הדרך שלה לטיפול בפריחת ציאנובקטריה בגופי מים ללא קשר למיקום, גודל או צורה.

ברכות לחברת BlueGreen Water Technologies Ltd!

 

 

התכנית האירופית החדשה Horizon- Europe

ללמוד מסיפורי הצלחה בגובה העיניים
איסרד – מנהלת המו"פ האירופי ברשות החדשנות, משיקה סדרת מפגשים דיגיטליים בהם ניתן יהיה לשמוע מישראלים בעלי נסיון שהשתתפו בפרויקטים זוכים. בתאריך 13.10 יתקיים מפגש שיעסוק בסביבה ובניהול משאבי טבע (מים, ים, קרקע). 
 
מה יוצג במפגש? 
מבחר קולות קוראים חדשים בתחומי סביבה וניהול משאבי טבע וכן תינתן הזדמנות ייחודית לשמוע מישראלים שהשתתפו במאגד לביצוע פרויקט, שישתפו בחוויות ויספרו על ההישגים, העבודה במסגרת מאגד עם שותפים ממדינות שונות, האתגרים בהגשה - מציאת שותפים וכתיבת הצעה תחרותית, וישיבו על שאלות הקהל. 

מהי תוכנית Horizon-Europe?  
התוכנית האירופית החדשה לקידום מדע וחדשנות היא תוכנית למימון פרויקטים של מחקר ופיתוח בתקציב כולל של כמאה מיליארד אירו לשבע שנים 2021-2027. התוכנית מקיפה את כל תחומי המדע והטכנולוגיה ומטרתה להביא פתרונות חדשניים לאתגרים חברתיים-כלכליים, לחזק את המחקר והתעשייה באירופה, ולהביא את החדשנות אל השוק. הזדמנויות המימון מוצעות במסגרת קולות קוראים תחרותיים.  
 
מי זכאי להתחרות על מימון? 
כל גוף שהוא ישות משפטית זכאי להשתתף: חברות, חוקרים באקדמיה, גופי ממשל ועמותות.  
ההגשה פתוחה למאגדים - קבוצה הכוללת לפחות שלושה שותפים שונים משלוש מדינות שונות באירופה ובמדינות משתתפות נוספות כמו ישראל, שחברו יחד להגשת הצעה לפרויקט, במענה לקול קורא מסוים.  
 
המפגש יתקיים ביום רביעי 13.10.21 בין השעות 11:00-13:00. 

להרשמה לחצו על התמונה>>

 

 

Get to know InWater

InWater is Inengevs water technology arm, leading the State of Israel and the south of the country in particular in the fields of cleantech, Agri-food tech, and advanced industry. InWater aims to pair the challenges and the potential solutions for optimizing water usage and implement them quickly.   
Together with key world players in the global water industry including Netafim, Mekorot, Nestle-Osem and Sodastream, we aim to build collaborations that can impact and conserve this valuable resource. 

We invite researchers, innovators, and entrepreneurs to become a part of the ecosystem we are building and utilize it to validate and grow their ventures.  

The InWater project is in cooperation with WaterEdge.IL. 

Stay tuned on Inwater.co.il for more information>>

 

 

הזמנה לכנס בנושא חקר שיטפונות בישראל

כנס חקר שיטפונות בישראל של המרכז לחקר שיטפונות במדבר יתקיים ביום חמישי 7.10.21 בשלוחת ים המלח, למרגלות מצדה (מזרח) בין השעות 09:30-17:30.  פרטים לגבי תוכנית הכנס ניתן למצוא  באתר האינטרנט  של המרכז. 
להרשמה לחצו על התמונה>>

 

 

מהנדסים ללא גבולות במשלחת לטנזניה

קבוצה של מהנדסים/ות מצוות אפריקה, "מהנדסים/ות ללא גבולות- תל אביב" יצאה למשלחת בבתי ספר בטנזניה. הצוות פועל מזה שמונה שנים בקבוצת כפרים במחוז Babati שבצפון טנזניה, בניסיון לסייע במציאת פתרונות ברי- קיימא להנגשת מים ראויים לשתייה לתושבי האזור ומונה 20 חברים/ות. 
הבעיה המרכזית באזור זה היא ריכוזים קיצוניים של פלואוריד במי התהום, אשר גורמים ל- Dental Fluorosis ו- Skeletal Eluorosis.
הפתרון של חברי/ות המשלחת הינו באמצעות בניית מערכות לאיסוף מי גשמים אשר מספקות לאוכלוסייה מי שתייה בטוחים במהלך העונה היבשה. 
הקבוצה תעבוד יחד עם הקהילה המקומית על מנת לפתח פתרונות מים מתקדמים, כמו גם להכיר כפרים חדשים בהם ניתן יהיה להתקין את המערכת ולסייע ליותר תושבים. 

קהילת המים מברכת על המהלך ומאחלת הצלחה רבה! 

קרדיט לתמונה: אוניברסיטת תל אביב.
הסטודנטים/ות: יעלי בנוביץ', שיר חלבי, שרון ברקוביץ', דביר גינזבורג ואופיר ענבר.

 

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק