*
סקירה: AOC AGON AG493UCX2 - 49" 32:9 120Hz

Eaton 5E

כל מה שצריך לדעת לפני שקונים אל-פסק סקירת אל-פסק Eaton 5E

כל מה שצריך לדעת לפני שקונים אל-פסק סקירת אל-פסק Eaton 5E

כל מה שצריך לדעת לפני שקונים אל-פסק סקירת אל-פסק Eaton 5E - Eaton 5E

שורה תחתונה

ה-Eaton מגן על המחשב, גם על מערכות חזקות. היינו מרוצים מאוד מהביצועים שלו בטח עבור המחיר של המוצר.
  • יתרונות

    • יעיל, ערך מעולה לכסף, הגנה טובה מאוד גם למחשבים מאוד חזקים.
  • חסרונות

    • לא מגן מפני כל סכנות החשמל, לשם כך עדיף אל-פסק אונליין

הקדמה

קניתם מחשב חזק לגיימינג, או לעריכת וידאו או אולי לשניהם באלפי שקלים. איך אתם שומרים עליו? כמה יוצא לנו בסדר היום לדבר על זה לעומת – לדוגמא המעבד וכרטיס המסך שלנו? אחד התחומים הכי פחות סקסיים לדבר עליהם הם מוצרי ההגנה על המחשבים. אז אנחנו ננסה לעשות את זה כמה שיותר מגניב כמו שאר הסקירות שלנו.

קיבלנו לסקירה שני אל-פסק מבית Eaton, חברה ותיקה ומובילה בתחום. אלא שביקשנו מהם שאלו יהיו דגמים שיעמדו בדרישות הביצועים של המחשבים שלנו בתור גיימרים ופרו-יוזרס, שהרי יש לנו מחשבים שצורכים "קצת" יותר חשמל ממחשב רגיל. אנחנו נציג גם דגם ביניים וגם דגם מתקדם יותר, לצורך הבחינות השתמשנו רק בדגם הביניים כי זמן העבודה עליהם נקבע על-ידי הקיבולת ולא שיטת ההגנה.

האל-פסק שקיבלנו לסקירה מ- Eaton

קיבלנו את ה-Eaton 5E בשני קונפיגורציות: (1) הספק של 660w וקיבולת של 1100VA (2) הספק של 1200w וקיבולת של 2000VA(!!!). אומר בכנות, בחנו את שני המוצרים במצבי קיצון, לא ריחמנו עליהם לרגע והם הרשימו אותנו, כפי שתראו בהמשך. אבל הינה טיזר קטן...

 

מראה חיצוני:

אל-פסק הוא מוצר מאוד פשוט במראה החיצוני, בסוף אנחנו ממקמים אותו בתחתית השולחן, אבל חשוב לדאוג שיהיה לו אוורור טוב מסביבו ובייחוד מאחור. מצד שני, Matte Black Everything זה סקסי...

בקדמת ה-Eaton תמצאו כפתור כיבוי והדלקה וחיבור USB למחשב לניהול, הגדרות, סטאטוס צריכת החשמל ועוד.

קדמת האל-פסק

מאחור תמצאו מאוורר יחסית קטן וחזק, את שקע הכניסה לחשמל ועוד 6(!) שקעים להספקת חשמל, 3 מחשבים ו-3 מסכים, מחשב אחד ושלושה מסכים, אפשר גם כמובן לחבר את הראוטר שלכם להגן גם עליו, למנוע ניתוק של האינטרנט ולהמשיך לגלוש באינטרנט גם כאשר יש נפילות מתח, קפיצות מתח ואפילו הפסקת חשמל.

מאוורר וחיבור לעד 6 מחשבים

שתי הדפנות של ה-Eaton מאווררות על-מנת לשמור על טמפרטורת עבודה מתאימה באופן פאסיבי ללא הצורך בהפעלת המאוורר כל הזמן, וכאשר האל-פסק נמצא בעומס או בטעינה הם מאשרים תנועת אוויר מאוד יעילה לקירור המערכת.

המון אוורור מכל כיוון

מאפיינים טכניים:

שני דגמי ה-Eaton 5E שקיבלנו זהים בגודלם, 33x18x13 ס"מ, אך ה- 2000VA שוקל 10.5 קילו! וה-1100VA שוקל 9.2 קילו אז תיזהרו כשאתם מרימים אותם... מדובר במוצר כבד.

שניהם כמובן מותאמים למערכת החשמל הישראלית ומספקים 230V באופן יציב ונקי, הם יודעים לייצר מתח ולהתמודד עם בעיות מתח בין 170v ל -280v.

לפי נתוני היצרן, מחשב משרדי רגיל (שצורך כ-100w) יכול לעבוד עם ה-2000VA למשך 50 דקות וה-1100VA יספק 45 דקות עבודה. אם תחברו 3 מחשבים כאלו תקבל 10 דקות עבודה ו-7 דקות בהתאמה.

זהו זמן דיי ויותר במצבי קיצון של הפסקת חשמל ארוכה לשמור את כל העבודות שעושים כרגע ולבצע כיבוי בטוח למחשב/ים אם הפסקת החשמל אורכת יותר מהזמן הזה. לשמחתנו יש לנו רק מחשבים מאוד חזקים שאיתם יכולנו לקרוע את הצורה של ה-Eaton ולבחון אותם במצבי הקצה שלהם. והאמת- זה לא היה פשוט בכלל!

זמן התגובה ב-Eaton 5E להחלפת מקור החשמל הוא מהיר - 8ms (מילישניות) לדגמים שקיבלנו לסקירה, כאשר אין תלות במידת העומס. יצא לחוות זאת לא מעט במהלך היום, בדגש על ימים חורפיים קשים חוויתי כמה כאלו במהלך היום.

במעבר לסוללה, יש התראה קולית, צפצוף חזק שלא בדיוק נעים אבל מטרתו להתריע על מצב חירום שאין חשמל למחשב שלכם... אז לא בדיוק שינגנו את Toy ברקע. אפשר באמצעות התוכנה לבטל את ההתראה הזו.

זמן הטעינה של שני הדגמים לפי הוראות היצרן הוא 4-6 שעות על-מנת לספק עבודה אפקטיבית ולהגיע לכ- 75%-85% טעינה.

תוכנת הניהול:

תוכנת הניהול תואמת את כל מערכות ההפעלה בכל סביבת עבודה – Microsoft, Apple ו-Linux, התוכנה אינטואיטיבית ופשוטה מאוד: היא מציגה את צריכת החשמל הנוכחית, את האחוז מכלל ההספק של ה-Eaton והערכה בדקות כמה זמן ה-Eaton יכול להחזיק את המחשב שלכם בעומס הנתון באותו רגע "על סוללה".

תצוגת הבית של תוכנת הניהול התומכת בכל מערכות ההפעלה

ישנו יומן ההתראות ואירועים ומתחתיו חלון ההגדרות – שם ניתן להגדיר מתי האל-פסק ישלח פקודת כיבוי בטוח למחשב, או האם להעבירו למצב השהייה, שינה (Hibernate) או כיבוי. ההמלצה שלנו היא לבחור ב Hibernate שמקפיא את מצב העבודה הנוכחי שלכם (ושום דבר לא יאבד) ומכבה את המחשב לחלוטין. ברירת המחדל שהפקודה תישלח כאשר נותרה דקה לעבודה "על סוללה". אם מערכת ההפעלה שלכם יושבת על SSD או NVMe אפשר לקצר זאת לחצי דקה כי תהליך הכיבוי מהיר יותר. אם יש לכם כונן קשיח רגיל השאירו לפחות דקה לכיבוי המחשב.

חלון ההגדרות

אז לפני שנכנס לבדיקות שעשינו, בואו נדבר על למה צריך בכלל אל-פסק ואיך בוחרים אחד כזה בהתאם למחשב ולצרכים שלכם....