שלום לחברי קהילת WaterEdge.IL 

 

חודש אוגוסט הגיע ובשעה טובה אנו מברכים את מנהל הקהילה החדש שלנו שנכנס לתפקידו, רביד לוי! 

קהילת WaterEdge.IL מודה לגלי פוקס, מנהלת הקהילה היוצאת על הזמן, המסירות והעבודה למען הקהילה. מאחלים לגלי הצלחה בהמשך ולרביד הצלחה רבה בתפקיד החדש! מצפים לעבודה המשותפת ושמחים על הידע הרב שאתה מביא עימך לפיתוח הקהילה. 

בניוזלטר הבא תמצאו אירועים הקורים בשבועות הקרובים והזדמנויות ייחודיות לחברות וחוקרים בתעשיית המים. 

 

ברוך הבא למנהל הקהילה החדש שלנו! רביד לוי.

שלום לכל חברי קהילת המים הישראלית,
אני שמח וגאה להיכנס לתפקיד מנהל קהילתWaterEdge.IL   
ולהוביל את הצוות הפועל במכללת כנרת לקידום תעשיית המים הישראלית.   

כמה מילים עלי – אני מתגורר בישוב מסד שבגליל התחתון ועוסק כבר כ- 20 שנה בתחומים הנוגעים לטכנולוגיות טיפול במים ושפכים. במהלך השנים עבדתי במגוון תפקידים טכנולוגיים ומסחריים בחברות העוסקות במערכות התפלה, טיפול במים לתעשייה והשבת שפכים עירוניים ותעשייתיים. בין השאר זכיתי לגור כמה שנים באוסטרליה ולייצג חברות ישראליות בתחומי הטיפול במים. עוד קודם השלמתי תארים ראשון ושני במדעי הסביבה באוניברסיטאות העברית ות"א. בשנתיים האחרונות שימשתי כיועץ עצמאי לחברות וארגונים שונים בתחומי חדשנות ומיסחור של טכנולוגיות מים, שפכים וסביבה, בארץ ובחו"ל.
 
סקטור המים הישראלי מהווה דוגמה לניהול של משאב מוגבל באופן יעיל ויצירתי, תוך הבטחה של אספקת מים באיכות וזמינות מירבית לכלל האוכלוסייה. ישראל היא מובילה עולמית בניהול מערכת מים ארצית, טיפול והשבה של קולחים לחקלאות, התפלה ועוד. תעשיית טכנולוגיות המים שצמחה בישראל רותמת את היצירתיות הישראלית לפיתוח ויישום מוצרים חדשניים ומתקדמים המיושמים בהצלחה רבה הן בשוק המקומי והן ברחבי העולם.  
החזון שלי לקהילת WaterEdge.IL הוא לקדם חיבורים מפרים ומועילים בין גופים ואנשים מתחומים שונים של תעשיית המים – אקדמיה, חברות הזנק, חברות מבוססות, רשויות מים וגופים ממשלתיים- לשם ביסוס ועידוד חדשנות ישראלית בתחומי המים. ישראל צריכה ויכולה להמשיך להוביל בחדשנות, שקודם כל תיושם ותשרת את משק המים המקומי, ובהמשך תכבוש את העולם הגדול. אני רואה את ישראל כ"מעבדה" מושלמת לפיתוח ויישום מוקדם של חדשנות בתחומי המים שתהווה מודל שהשוק העולמי יבוא ללמוד ממנו ולהשקיע בו. ישראל מתמודדת מאז ומתמיד עם אתגרי מים שהעולם "מגלה" בהדרגה בהשפעת גידול האוכלוסייה ושינויי האקלים. יש לנו כתעשייה הזדמנות אדירה ליישם את מה שנלמד ומפותח כאן להמשך ביסוס משק המים הישראלי והפיכתו למרכז חדשנות עולמי. במקביל, יש לנו גם מה ללמוד מניסיונם של אחרים ואפשרות ליישם הצלחות (ולמוד מכישלונות) מהעולם הגדול כאן אצלנו, כאשר יש בכך תועלת והגיון. מטרה נוספת היא קידום המשאב האנושי בתעשיית המים וסיוע לפיתוח הון אנושי איכותי, מגוון ויצירתי בעל "גאוות יחידה". 
 
מטרתנו היא להוות ערוץ קשר וגוף מתכלל לקידום מטרות אלה תוך שיתוף ידע, חיבור חדשנות לרשויות המים בישראל, עידוד השקעות ויזמות, הצגת היכולות הישראליות לעולם ועוד.  
נשמח להשתתפות פעילה של כמה שיותר חברים מקהילת המים, על הסקטורים השונים שלה, ולשמוע מכם מה הפעילויות, החיבורים והערך שאנו יכולים להביא לכם ולארגונים בהם אתם עובדים לטובת משק המים הישראלי כולו. 

 
בברכת פעילות פורה וחורף גשום (בלי שיטפונות). 
רביד לוי.

 

 

הזמנה לאירוע WaterTech Startup-  
מפת הדרכים ליזם/מת המתחיל/ה בתחום המים
 
  
קהילת המים ומרכז חדשנות כנרת מזמינים אתכם/ן, חברי/ות הקהילה, יזמים/ות וסטודנטים/ות הנמצאים בשלב הרעיון/ הפיתוח הראשוני, למיטאפ אונליין בו תלמדו על מגוון האפשרויות והכלים המעשיים להקמת סטרטאפ בתחום המים. 

דוברים: 
  • דברי פתיחה- רביד לוי, מנהל קהילת המים ושחף יוסף, מנהלת פרויקטים, מרכז החדשנות כנרת. 
  • איתן לוי- Levy Ventures, יזם AqWise, Emefcy, Fluence וכיום יו"ר Leakwise ו- Tevet.
  • ענבר בלום- מנהלת מסלול הפיילוטים, זירת צמיחה, רשות החדשנות.
  • חגית שווימר- מנהלת מחלקה ב-ISERD, תחומי סביבה, אקלים, חקלאות- מזון, בריאות, אנרגיה ותחבורה.
  • עומר כרמל- מנהל פיתוח עסקי, קרן BIRD.

 

 

רוצה לקחת חלק בפורום טיפול בשפכים של הקהילה?
רוצה לקדם את תחום ניהול טיפול בשפכים בישראל? רוצה לקדם חדשנות והטמעה של טכנולוגיות ישראליות לשפכים? יש לך רעיונות איך אפשר לעשות זאת? 

בימים אלו אנו מגבשים את הפורום המוביל של קהילת המים לתחום השפכים מחפשים את הא/נשים שהעשייה בתחום היא בדמם ומעוניינים/ות להצטרף ולהקדיש (מעט) מזמנם/ן וניסיונם/ן לקידום התחום. קיימנו אירוע וירטואלי מוצלח לאיסוף נושאים רלוונטיים מהקהילה וכרגע אנו בשלבים מתקדמים לגיבוש רשימה מצומצמת של סוגיות בשפכים, קולחין ובוצה בהן נתמקד בהמשך. ההשתתפות בפורום המוביל כוללת נכונות להתגייס ולהשתתף בישיבות ובאירועים, הובלת דיונים מקצועיים ועוד.

חושב/ת שאת/ה מתאים/מה למשימה? מספר המקומות מוגבל אז השאירו פרטים בלינק עוד היום. 

 

 

ההרשמה להגשת הצעות של קרן BIRD פתוחה!

מועמדים/ות פוטנציאליים/ות מישראל וארה"ב מוזמנים/ות להגיש מועמדות לסבב הקרוב של עד מיליון דולר (ויותר!) במימון שיתוף פעולה חדשני משותף של מו"פ. 

מהי תוכנית BIRD? 🦅🦅   
תכנית מחקר ופיתוח תעשייתי דו לאומי משותפת לארה"ב וישראל. המשימה של הקרן הינה לעורר, לקדם ולתמוך במו"פ תעשייתי של תועלת הדדית לשתי המדינות.   
הקרן הוקמה על ידי ממשלות ארה"ב וישראל בשנת 1977 במטרה לייצר שיתוף פעולה הדדי בין המגזרים הפרטיים של ארה"ב ותעשיות ההייטק הישראליות, כולל חברות סטארט-אפ וארגונים מבוססים. היקפו של BIRD משתרע על חקלאות, תקשורת, מדעי החיים, אלקטרוניקה, אלקטרו אופטיקה, תוכנה, ביטחון פנים, אנרגיה מתחדשת וחלופית ומגזרים נוספים בתעשיית ההייטק.   

הקרן מעניקה תכנית מענקים וסיוע במציאת חיבורים התומכים בחברות ישראליות ואמריקאיות העוסקות בפרויקטים משותפים של מו"פ. הקרן לא לוקחת הון עצמי בפרויקטים משותפים ואין ציפייה לפירעון רק מהכנסות בפועל שנוצרו. הקרן תומכת בכ -20 פרויקטים בשנה.   

המועד האחרון להגשת סיכומי מנהלים הינו 02.09.21.   

 

 

חדשות אגמא: 
השקת מאגר ידע חדש ונחל השבוע-
נחל עין זהב בקריית שמונה

אגמא - המרכז לאגני היקוות ונחלים הוקם על מנת לאפשר מפגש ויצירת קהילה מקצועית לומדת בקרב כלל העוסקים במרחבי אגני ההיקוות והנחלים בישראל.

שמחים לעדכן כי מאגר הידע של אגמא באוויר. במאגר הידע מגוון מקרי בוחן של פרוייקטי שיקום נחלים בישראל שיכולים להוות דוגמא, השראה ולמידה לכלל נשות ואנשי המקצוע הפועלים בתחום הנחלים, ניהול הנגר ואגני היקוות. 

מקרי הבוחן במאגר חושפים מגוון של היבטים, שיטות עבודה, פתרונות יצירתיים, מנגנוני ניהול וגיוס תקציבים ותובנות עם ערך מוסף.

השבוע הזרקור מתמקד בנחל עין זהב בקריית שמונה - שחרור המעיין ושיקום ערוץ הנחל והנוף בעיר. 

ממליצים להיכנס למאגר המידע ולהכיר את פעילות המרכז.  

ניתן למצוא אותם  בפייסבוק,  בפודקאסט "ערוץ הנחל"  בספוטיפיי או בהצטרפות לקבוצת העדכונים השקטים של אגמא   בווטסאפ . 

 

 

הורייזון אירופה: ללמוד מההצלחה 
הזוכים משתפים ועונים על כל מה שרציתם לשאול

הצטרפו לסדרת מפגשים דיגיטליים עם נציגים מהתעשייה והאקדמיה, שזכו במענק למימון פרויקט מו"פ קבוצתי ישראלי-אירופי, במגוון תחומים וטכנולוגיות.   
 
המציגים ישתפו מניסיונם בפרויקטים שנמצאים בעיצומם או הסתיימו, יספרו על האתגרים בבסיס הפרויקט, ההישגים, הפעילות המשותפת והקשרים שנוצרו. כמו כן, יוצגו הזדמנויות מימון נבחרות הפתוחות להגשה. 
 
כמה מאמץ נדרש כדי להקים מאגד ולהגיש הצעה? האם זה כדאי? איך מחלקים את התקציב? איך מגנים על IP במאגד? איך מפצחים את השיטה?   
 
כל התשובות לשאלות הללו ואחרות, מחכות לכם במפגשים הבאים: 

מפגש ייעוד לתחום האנרגיה יתקיים ב- 5.10, פרטים והרשמה  כאן  
מפגש ייעודי לתחומי סביבה וניהול משאבי טבע יתקיים ב- 13.10, פרטים והרשמה  כאן  

השתתפתם בפרויקט משותף אירופי? גאים בפרויקט שלכם ורוצים לשתף אחרים בניסיון ובהצלחה? מוזמנים להצטרף לצוות המציגים, לפרטים נוספים יש לפנות  לאסף   .

 

 

 

נשלח באמצעות smoove פלטפורמת שיווק